Meritxell Falgueras

Soc la sommelier catalana que t’ajuda a comprendre i gaudir del vi d’una forma diferent. Fa vint-i-dos anys que comunico els plaers dels sentits amb un llenguatge que arribi a tothom.

Entrevista a Meritxell Falgueras

Nota de tast

Aquesta vinya ha crescut al Celler de Gelida, un terroir que ha donat grans vins durant cinc generacions. Continuo la criança al WSET de Londres i embotello la meva vida a Barcelona.

M’han podat estudis de sumilleria i humanitats. Les pluges han nodrit les meves estades a Itàlia, Estats Units i França, i han donat fruit en una verema excel·lent que ha rebut elogis de la crítica amb el premi Nas d’Or jove promesa de Catalunya i d’Espanya.

A la vista em defineixen com a transparent i brillant, amb reflexos daurats i llàgrima lenta. Una barreja de lletres i vins que s’ha afinat amb la fusta d’una recerca doctoral sobre les metàfores del vi en el tast.

Tinc un bouquet de flors romàntiques i de fruita silvestre. En boca, molt salada, amb un punt dolç i un postgust picant ideal per despertar les ganes de viure apassionadament.

Un vi cosmopolita que transmet a cada glop la joie de vivre, premiat amb el premi al millor llibre i blog del món del vi a certàmens internacionals de prestigi.

Sommelier catalana Meritxell Falgueras

Biografia de Meritxell Falgueras

Hola! Sóc la Mertixell Falgueras, una sommelier catalana que pertany a la cinquena generació de la botiga de vins el Celler de Gelida, del barri de Sants a Barcelona.

Nascuda sota el signe de Lleó un 30 de juliol de (no se li pregunta l’edat a una noia). He viscut la cultura del vi des que era una nena. Puc dir que ho porto a l’ADN.

Amb vint anys em vaig convertir en la sommelier catalana i espanyola més jove, atès que vaig obtenir el certificat a l’Escola d’Hostaleria de Barcelona.

Llicenciada en Humanitats i Màster en Viticultura i Marketing. He investigat sobre el llenguatge als tastos de vi dins el Doctorat en Comunicació i Humanitats de la URL.

Actualment estic acabant el prestigiós Diploma WSET de la London Wine & Spirits School.

Sóc membre de l’Acadèmia Catalana de la Gastronomia, jurat internacional als millors concursos del món i professora dels cursos oficiales de sumilleria.

Reconeixements

Meritxell Falgueras Gourmand Awards
  • Premi al millor llibre d’educació del vi als Gourmand World Awards 2021
  • Premi especial al millor blog sobre vins de Gourmand World Awards 2019
  • Premi al millor vídeo sobre la DO Catalunya 2019 
  • Millor Llibre sobre begudes als Gourmand World CookBook Awards 2018
  • Acadèmica de l’Acadèmia Gastronòmica de Catalunya 2015
  • Sommelier de l’any 2011
  • Nas d’Or de Catalunya 2006

Meritxell Falgueras als mitjans

Vaig començar la meva carrera radiofònica amb en Jordi Estadella a Com Ràdio. També, vaig ser assessora tècnica del programa En Clau de Vi (Canal 33) i vaig presentar el programa Vins a Vins a la XTL.

M’hauràs vist al Divendres i al Tot es mou (TV3) o com a jurat al programa Pop Up Xef amb en Marc Ribas i en Santi Villas. Com a tertuliana, he format part d’Obrim Fil amb en Xavier Sardà a TV1 i he aparegut a Entre línies de TV2 parlant de vins, gastronomia i estil de vida. També m’hauràs escoltat en nombroses entrevistes radiofòniques o col·laborant a RAC1.

El 2021 em vaig estrenar com a tertuliana al late night de Xavier Sardà a TV1 Obrim Fil. Encara no l’has vist?

Actualment, tinc una col·laboració setmanal amb el programa A Media Mañana de Samantha Villar a RNE i em pots veure a les tertúlies de Tot es Mou (TV3) i Ares Revolution (8TV)

A més, tinc el meu propi podcast del món del vi en castellà: #ConVinoConTodo. Al meu canal d’Instagram hi entrevisto a les personalitats més destacades de l’enologia de Catalunya, Espanya i Amèrica Llatina. Les xarxes socials em permeten continuar amb la meva vocació d’explicar el vi d’una forma diferent i acostar-la a les noves generacions.

sommelier catalana a TV3

Escriptora i periodista especialitzada

He escrit a la majoria de mitjans especialitzats en gastronomia i vins del país. Pots llegir-me regularment a El Magazine de La Vanguardia, Time Out Barcelona, Vinos y Restaurantes, Cuina…

Vull oferir-te una visió personal, didàctica i divertida del món del vi en català pels paladars amb ganes de conèixer més sobre aquest univers ple d’històries i passions.

Meritxell Falgueras

T’ho explico als meus quatre llibres disponibles en català i castellà. En ser una sommelier catalana, sempre se’m relaciona amb el vi, però també n’he escrit un dedicat a les begudes sense alcohol.

Al blog de vins Wines and the City hi trobaràs molts dels meus textos periodístics adaptats al format blog i també contingut nou i inèdit.

Acabo de publicar el meu darrer llibre Tasta’m, una novel·la que fa equilibris entre el món del vi i l’autobiografia.

Benvingut a aquest viatge pel món dels sentits.
Gaudeix-ne navegant entre copes!

Política de cookies

Utilizamos cookies propias y de terceros, para realizar el análisis de la navegación de los usuarios. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies