Meritxell Falgueras

Sóc la sommelier catalana que t’ajuda a comprendre i gaudir del vi d’una forma diferent. Porto vint anys comunicant els plaers del sentits amb un llenguatge que arribi a tothom.

Nota de cata

Aquesta vinya ha crescut al Celler de Gelida, un terroir que ha donat grans vins durant cinc generacions. He trobat el coupage de la meva vida al celler Podere San Cristoforo de la Toscana, continuo la criança al WSET de Londres i embotello la meva vida a Barcelona.

M’han podat estudis de sumilleria i humanitats. Les pluges han nodrit les meves estades a Itàlia, Estats Units i França, i han donat fruit en una verema excel·lent que ha rebut elogis de la crítica amb el premi Nas d’Or jove promesa de Catalunya i d’Espanya.

A la vista em defineixen com a transparent i brillant, amb reflexos daurats i llàgrima lenta. Una barreja de lletres i vins que s’ha afinat amb la fusta d’una recerca doctoral sobre les metàfores del vi en el tast.

Tinc un bouquet de flors romàntiques i de fruita silvestre. En boca, molt salada, amb un punt dolç i un postgust picant ideal per despertar les ganes de viure apassionadament.

Un vi cosmopolita que transmet a cada glop la joie de vivre, premiat amb el premi al millor llibre i blog del món del vi a certàmens internacionals de prestigi.

Ameri 2013 - Podere San Cristoforo

Biografia de Meritxell Falgueras

Hola! Sóc la Mertixell Falgueras, una sommelier catalana que pertany a la cinquena generació de la botiga de vins el Celler de Gelida, del barri de Sants a Barcelona.

Nascuda sota el signe de Lleó un 30 de juliol de (no se li pregunta l’edat a una noia). He viscut la cultura del vi des que era una nena. Puc dir que ho porto a l’ADN.

Amb vint anys em vaig convertir en la sommelier catalana i espanyola més jove, atès que vaig obtenir el certificat a l’Escola d’Hostaleria de Barcelona.

Llicenciada en Humanitats i Màster en Viticultura i Marketing. He investigat sobre el llenguatge als tastos de vi dins el Doctorat en Comunicació i Humanitats de la URL.

Sommelier catalana Meritxell Falgueras

Actualment estic acabant el prestigiós Diploma WSET de la London Wine & Spirits School.

Sóc membre de l’Acadèmia Catalana de la Gastronomia, jurat internacional als millors concursos del món i professora dels cursos oficiales de sumilleria.

Reconeixements

Meritxell Falgueras Gourmand Awards
  • Premi al millor llibre d’educació del vi als Gourmand World Awards 2021
  • Premi especial al millor blog sobre vins de Gourmand World Awards 2019
  • Premi al millor vídeo sobre la DO Catalunya 2019 
  • Millor Llibre sobre begudes als Gourmand World CookBook Awards 2018
  • Acadèmica de l’Acadèmia Gastronòmica de Catalunya 2015
  • Sommeliler de l’any 2011
  • Nas d’Or de Catalunya 2006

Meritxell Falgueras als mitjans

Vaig començar la meva carrera radiofònica amb en Jordi Estadella a Com Ràdio. També, vaig ser assessora tècnica del programa En Clau de Vi (Canal 33) i vaig presentar el programa Vins a Vins a la XTL.

M’hauràs vist al Divendres i al Tot es mou (TV3) o com a jurat al programa Pop Up Xef amb en Marc Ribas i en Santi Villas. També m’hauràs escoltat en nombroses entrevistes radiofòniques o col·laborant a RAC1.

Avui formo part de la tertúlia d’Obrim Fil amb en Xavier Sardà a TV1 i apreixo a Entre línies de TV2 parlant de vins, gastronomia i estil de vida.

El 2021 m’he estrenat com a tertuliana al late night de Xavier Sardà a TV1 Obrim Fil. Encara no l’has vist?

A més, tinc el meu propi podcast del món del vi en castellà: #ConVinoConTodo. Al meu canal d’Instagram hi entrevisto a les personalitats més destacades de l’enologia de Catalunya, Espanya i Amèrica Llatina. Les xarxes socials em permeten continuar amb la meva vocació d’explicar el vi d’una forma diferent i acostar-la a les noves generacions.

sommelier catalana a TV3

Escriptora i periodista especialitzada

He escrit a la majoria de mitjans especialitzats en gastronomia i vins del país. Pots llegir-me regularment a El Magazine de La Vanguardia, Time Out Barcelona, Vinos y Restaurantes, Cuina…

Vull oferir-te una visió personal, didàctica i divertida del món del vi en català pels paladars amb ganes de conèixer més sobre aquest univers ple d’històries i passions.

T’ho explico als meus quatre llibres disponibles en català i castellà. Un d’ells està dedicat a les begudes sense alcohol.

Presentación de Els vins de la meva vida de la sommelier catalana Meritxell Falgueras
Con grandes compañeros (Foto: Pere Punti)

Al blog de vins Wines and the City hi trobaràs molts dels meus textos periodístics adaptats al format blog i també contingut nou i inèdit.

Benvingut a aquest viatge pel món dels sentits.
Gaudeix-ne navegant entre copes!

Política de cookies

Utilizamos cookies propias y de terceros, para realizar el análisis de la navegación de los usuarios. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies