Wines and the City

Recaredo presenta la collita 2001 del Turó d’en Mota

Recaredo va presentar el 19 de març a l’hotel Mercer de Barcelona l’anyada 2001 del cava Turó d’en Mota, que veu la llum després de 10 anys i mig a les caves (126 mesos de criança). Amb una producció sempre limitada –en el cas de l’anyada 2001 s’han obtingut exclusivament 2.770 ampolles–, el cava Turó d’en Mota representa la filosofia de Recaredo portada a l’extrem: una anyada, una única varietat (100% xarel·lo) i una sola vinya plantada el 1940.

La collita actual del Turó d’en Mota es presenta després d’haver tret al mercat les anyades 1999, 2000 i 2002. Tal i com explica Ton Mata –director de Cava Recaredo- el 2001 “ens ha demanat molta paciència i més temps de criança, perquè s’expressi amb total harmonia i plenitud”.  El resultat és una collita sòlida, compacta i vertical, amb un potencial increïble i desconegut.

Turó d’en Mota, un cava de terrer. El projecte del Turó d’en Mota va néixer el 1999 amb el propòsit d’elaborar un cava de terrer fruit d’un espai de terra calcària i d’un microclima mediterrani. Des del 1999 fins ara, s’han elaborat 14 anyades, deu de les quals romanen a les caves en una llarga criança de més de cent mesos en contacte amb les lies.

La vinya del Turó d’en Mota, plantada el 1940 i conduïda en vas, es troba situada a l’extrem nord-occidental del municipi de Sant Sadurní d’Anoia. La vinya s’orienta a cara nord i queda exposada cap a la muntanya de Montserrat.  Turó d’en Mota, amb una superfície de 0,97 hectàrees, va produir l’any 2001 un total de 3.750 kg de raïm.

Un cava brut nature de llarga reserva sempre ens donarà joc per combinar amb llargs àpats, des de l’aperitiu fins a les carns blanques. Un escumós de luxe pot ser una bona opció per als àpats més entranyables de l’any. – Els Vins de la Teva Vida

Salir de la versión móvil