Wines and the City

Celler Martín Faixó

La família Martin Faixó, de Cadaqués, va embarcar-se l’any 2000 en la plantació i recuperació de la vinya al Parc Natural de Cap de Creus. Quatre anys més tard, es collien els primers raïms a mà en les mateixes terres que havien treballat els seus avantpassats. No va ser fins el 2007 quan els vins negres Cadac ’04 i Perafita ’05, el picapoll ’07 i els dolços surten a mercat dins la DO Empordà. Un any després ho fa el rosat. El vi adopta la denominació Perafita en referència al nom del mas del segle XIV que delimita els termes municicpals de Cadaqués, Roses i el Port de la Selva i que el 2003 la família adquireix i posteriorment restaura per transformar-lo en celler.

El celler compta amb 11 hectàrees plantades de vinya en un terreny mineral format de pissarra i llicorella. Està previst augmentar aquest any la supervície de plantació amb dues hectàrees més, que es destinaran a la varietat e picapoll. Es fa una producció anual de 35.000 ampolles, de les quals un 2% es destina a l’exportació. Actualment s’exporta a Bèlgica i a la Xina.

L’any 2010 els Martín Faixó van ampliar l’oferta vinícola del celler, endinsant-se a l’enoturisme amb la obertura de 5 habitacions dins el Mas Perafita. Els hostes tenen l’oportunitat de fer una aproximació al món del vi i la vinya i a la vegada conèixer els principals atractius turístics que ofereix la Costa Brava.

Els vins que ofereixen són:

Exit mobile version