Wines and the City

Celler Frisach

DO TERRA ALTA
4 estrelles
11.5%

La llarga tradició vinícola de la família a Corbera d’Ebre ha alimentat a aquestes vinyes pròpies de vernatxa blanca en aquest terrer argil·lolcalcari pedregós, poc fèrtil però amb sufiecient capacitat per retenir l’aigua. Ceps històrics que van albergar escenaris de guerra com la batalla de l’Ebre i on ara regne la pau de l’ecosistema que tan respecten.

Per l’elaboració dels seus vins i per ser coherents segueixen les normes del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE). Es treballa amb dos collites per poder absorbir la cara i la creu de la varietat autòctona Vernatxa.

Una collita amb un grau de 11.5% que li dona el frescor cítric que fa cupatge amb una més madura i molt més alcohòlica. A la vista és cristal·lí pur. Notes tropicals al nas que s’abracen a la carnositat del préssec de vinya . En boca carnós, ampli amb el toc final amarg que li dona un llarg postgust amb el record del fonoll. “Décades d’aprenetatge generació rera generació”: el caràcter de la Terra Alta es veu (i beu).

Meritxell Falgueras
Salir de la versión móvil