Dues catalanes al Concours Mondial de Bruxelles

¿Què hi feien alla la Meritxell Falgueras i la Rosa Vila?
¡Tastar vins! ¡És clar!

Aquest any el famós concurs es va portar a terme a Luxemburg. Aquest gran tast amb els millors crítics, sumillers, elaboradors i experts és itinerant i es desenvolupa en diferents ciutats del món vitivinícola. L’edició número 18 del mateix hi van participar 49 països, amb 7.386 referències, i amb un jurat format per 260 tastadors de vins i 24 tastadors de destil·lats.
¿Per què ara després d’uns mesos en parlem?
El mes de juny ens varen notificar els guanyadors de les corresponents medalles i quina va ser la nostre sorpresa al notificar-nos que el Premi BEST RED, havia estat per un vi Català; concretament DOMUS PENSI 2006, del celler Altavins Viticultors, D.O. Terra Alta.
A cap de les dues ens va tocar tastar-lo, i fa uns dies decidirem de trobar-nos per poder gaudir d´un producte de casa nostra, i el millor classificat en el Concours Mondial de Bruxelles.
És un vi de cupatge amb un 10% de Ull de Llebre, 15% Syrah, 10% Merlot 30% Garnatxa, 35% Cabernet, 12 mesos en bóta , el 80% roure francès , 10% roure americà i l´altre 10% centre europeu. Un cop a passat per la bóta reposa dins el celler 24 mesos. La producció va ser de 10.000 ampolles. Les vinyes tenen aproximadament uns 30 anys, i estan localitzades a Fontvallestana i El Mas de Gandesa, i també de la partida Masalocans de Batea. La seva graduació es de 14’45% i el preu es de 15’76€.
Va ser sorprenent tastar el vi, amb tota la seva plenitud, sense pressions Desprenia aromes de licor, espècies, vainilla, embolcallada d’ aroma caribeny que ens recordava l´aigua de coco,una amplitud en boca que ens va fer dir OH!!!!!!!!!! Un gran post-gust que cridava a un plat de garrinet confitat de pell cruixent i herbes aromàtiques amb un xic de romaní i farigola, acompanyat d’una patata bullida amb pell i un raig d´oli.
Espectacular.
Durant cada sessió del tastaven una mitjana de 60 vins per grup de tast dividits cada un d´ells estava integrat per 5 tastadors. Però també vam tenir temps per visitar els diferents cellers de la zona del Mossela. Fins i tot varem tenir l’oportunitat de visitar la cooperativa Poll-Fabaire on s’elaboren uns Crémants extraordinaris amb la varietat de raïm Riesling. Les vinyes estan plantades a la vesant del riu Mosella de gran pendent i molt difícils de treballar. Aquesta zona freda d’Europa manté la seva acidesa, les notes terpèniques que identifiquen el terrer, el clima i la cura del raïm. Am Ives Zier tinguérem l´oportunitat de poder confrontar sensacions, a peu de celler, un gran tastador i comunicador dels vins del Rosselló, a la Catalunya Nord, a peu de vinya, amb el reflex de l’ermita en el riu.
L´últim dia de tast es va fer públic la ciutat que acollirà el proper: la ciutat de Guimäres , a Portugal, els dies 4, 5 i 6 de Maig del 2012.
Esperem poder fer-vos arribar des de Guimäraes les nostres noves experiències.
Salut!
Meritxell Falgueras, Rosa Vila
Octubre 2011.

Speak Your Mind

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Política de cookies

Utilizamos cookies propias y de terceros, para realizar el análisis de la navegación de los usuarios. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies