Caus Lubis 2000

CAN RÀFOLS DELS CAUS
D.O. PENEDÈS
4 ESTRELLES
14%
44 euros

L’any 1979, Carles Estava decideix anar-se’n a viure a la finca del seu avi, Can Ràfols dels Caus, compra les altres parts als seus germans i a rehabilita el noble edifici. Regenera l’explotació de les vinyes i introdueix noves varietats i noves formes de cultiu (emparrats). La filosofia de Can Ràfols dels Caus persegueix la satisfacció de les coses ben fetes: vinyes equilibrades, maduració correcta i cupatges intel·ligents. Caus Lubis prové de la vinya denominada “La Calma del Ros”, plantada al 1984, de terrer argilós i calcari orientat al nord-est. La varietat merlot, recollida a mà, regne en el seu cupatge, on no hi ha lloc per insecticides o herbicides. Un vi ric, complex i amb marcadíssimes aromes de plantes autòctones. Fermentat durant 21 dies envelleix en bótes de roure francès d’1 i 2 anys (pràcticament noves) durant 12 mesos. Els fruits negres marquen el seu ésser i fan que sigui un vi càlid, per degustar amb menjars complexes. Si el veieu una mica tancat, no dubteu en decantar-lo perquè la timidesa dels seus aromes de reducció s’obrin i puguem arribar al cor de les aromes de pruna varietals. La fusta, el torrat i la caixa buida de tabac són les aromes terciàries que emboliquen un vi curat fins l’últim detall. L’anyada 2000 va ser puntuat amb 90 punts Parker, donant encara més pedigrí a aquest vi clàssic, fi i mot agradable de veure gràcies al seu savi envelliment en ampolla. Ara només queda un dubte: fer una bon rostit de xai per gaudir de l’àpat d’un rei.

Speak Your Mind

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Política de cookies

Utilizamos cookies propias y de terceros, para realizar el análisis de la navegación de los usuarios. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies