Fransola 2008

D.O. PENEDÈS
95% SAUVIGNON BLANC, 5% PARELLADA
13.25%
4 estrelles
18 euros
Un dels vins clàssics blancs del Penedès i un dels millors de la península. Un vi blanc de la mítica bodega Torres, d’alta gama, amb una varietat con el sauvignon blanc quasi lluïda com a monovarietal, només amb un 5% de parellada que recorda la mediterraneïtat. El terrer correspon a l’antiga Masia propera a la llacuna a l’Alt Penedès, amb temperatures fredes a la nit que ajudaran a desenvolupar aquesta agradable acidesa i maduració de les pells. Un dels lemes de la marca és lluitar contra el canvi climàtic i ser molt respectuosos amb l’ecosistema, doncs com la mateixa família assegura: “Quan més cuidem la terra, millor vi aconseguim”. Dues setmanes de fermentació, part d’ell en acer inoxidable a 16ºC i l’altra en bóta de 18ºC. Així les aromes més de fruites fresques i delicades de la gama floral i vegetal s’enreden amb les torrades i de fruits secs. Una criança durant vuit mesos, que acaba embotellant-se al juny del 2009. Un vi que ja està desenvolupat en ampolla però que encara pot millorar en els propers tres o cinc anys. Encara que no crec que resistiu tant, ara que arriba el bon temps i que el podeu acompanyar d’alguns crustacis i marisc, o el millor peix guisat. A una temperatura d’uns 9-11 graus, que aquest vi és massa complex per servir-lo massa fred i perdre’s aquesta textura untuosa i un nas ple de matisos. I que encara no fa tanta calor malgrat el sol!

Comments

  1. Xavier Domènech says:

    Totalmente de acuerdo. Es uno de mis vinos blancos favoritos. Muy elegante,complejidad de aromas sin que moleste la presencia de madera.

Speak Your Mind

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Política de cookies

Utilizamos cookies propias y de terceros, para realizar el análisis de la navegación de los usuarios. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies