GR-174

2007

8.75 euros

Tres estrelles

¿Per què GR- 174 com a nom del vi? Doncs perquè aquest és el nom del sender que atravessa el Priorat, en el centre-nord de Tarragona. Sortint del Coll de la Teixeta fins a Porrera, continua a Falset (capital de la comarca) i segueix per les vinyes de Bellmunt, Torroja, la Cartoixa d’Escaladei i per la serra del Montsant arriba a Cornudella. Una ampolla que concentra el paisatge de la única denominació d’origen qualificada catalana: sol i mineralitat. Els estius són llargament calurosos i secs. I encara que la temperatura baixa molt a l’hivern, la licorella, pissarra negra, concentra les hores d’insolació. Per això, tenim aquests vins plens de sol i inspirats en el terrer. El cupatge principal són les dues varietats claus i autòctones de la zona: la fruitositat de la garnatxa i la voluptuositat de la carinyena. L’altre tercera part, aporta l’elegància i la capacitat del bon envelliment del cabernet sauvignon. En boca, trobem les dues classes de taní (el de la fruita i el de la fusta) perfectament equilibrats. Doncs la meitat ha envellit en roure francés durant nou mesos i l’altre no. Això fa que la fusta no enmascari la fruita vermella madura però que doti el vi d’una estructura interessant amb un remarcable post-gust. Aquests equilibri fa que els 15 graus d’alcohol quedin integrats i el fagin encara més golòs. De color cirera picota a la copa, comparteix cromatisme en el nas. Hi trobem aquesta fruita computada juntament a aromes florals i frescos. Un vi per acompanyar un llarg recorregut.

Speak Your Mind

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Política de cookies

Utilizamos cookies propias y de terceros, para realizar el análisis de la navegación de los usuarios. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies