DINASTIA VIVANCO CRIANZA 2005

BODEGA: DINASTIA VIVANCO

PREU: 8.75 euros

GRAU ALCOHÒLIC: 13.5%

ESTRELLES: 3

“Retornar al vi, el que el vi ens ha donat” és emblema d’aquesta família. Amb moltes generacions de viticultors i enòlegs a les seves espatlles s’anomenen “dinastia” perquè realment han fet una obra faraònica. A part de la bodega d’on surt el vi d’aquesta setmana, els Vivanco tenen un museu que porta el seu nom a Briones, al cor de la Rioja Alta. Aquest museu és un dels millors d’Europa en matèria vinícola amb cinc plantes dedicades a la cultura del vi: des de la seva elaboració, a la pintura, passant pel cine i per una col·lecció amb més de 1.000 llevataps! Us ho recomano vivament! El vi, és de tall clàssic: olors que ens recorden a la fusta i 100% tempranillo. L’olor a pebre i a fruita vermella és típica de la varietat. Els torrats, el record a caixa de cigars, provenen de la bóta.  Pels melangiosos dels vins amb acidesa i elegància el trobaran una obra d’art.  Un vi que no passa de moda perquè és part de la història de la denominació d’origen qualificada (l’única a Espanya, juny al Priorat) Rioja.  L’ampolla barroca ja transpira tot el simbolisme de l’espai on està creat. Ideal per menjar amb llegums i estofats. Recordeu que és un vi que pot durar de cinc a deu anys, depèn de la conservació (el millor és 16-18ºC i una humitat del 80%) i de si us grada un color i uns aromes més evolucionats (més teule i amb menys fruita). Un tast que té valor afegit, sobretot quan el degustes després de la visita al museu mirant un mar de vinyes!

Speak Your Mind

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Política de cookies

Utilizamos cookies propias y de terceros, para realizar el análisis de la navegación de los usuarios. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies