SAN ROMÁN, un vi rústic i elegant

ANYADA: 2005
BODEGA: MAURODOS
D.O.: TORO
VARIETATS: TINTA DE TORO 100%
PREU: 23.95 euros
GRAUS ALCOHÒLICS: 14.5%
ESTRELLES: 5!

Toro és una denominació que ja pel nom ens demostra un caràcter ferotge. I els seus vins són reflex d’això. Vins que amb la varietat autòctona “Tinta de Toro” (una adaptació de la tempranillo de la regió entre Zamora y Valladolid). Vins de raça, potents, amb molta estructura. Aquesta expressió significa que entren suaus pel volum alcohòlic, després ens saliven els costats de la llengua per la bona acidesa i ens queden els “morritos” enganxats a les dents (abundants però pulids tanins) junt a la sequetat de la boca i una sensació de post-gust llarg amb records a aromes florals i un tenue fons terròs. Llarg i sedòs en el paladar, té volum i densitat, sense ser pesat. A part, és un vi sense clarificar ni filtrar, per això no ens ha d’estanyar si trobem a les últimes copes, una mica de pòssits. Aquestes matèries colorants no són res més que els antocians que han precipitat al fons de l’ampolla. A qui li molesti trobar-se quelcom sòlid, que el decanti! Els seus savis vint-i-tres mesos en barrica afinen aquest vi i el converteixen en una altre obra art del mestre de la Ribera del Duero, l’enòleg Mariano García i els seus fills.És un vi rústic però distingit, com altres vins veïns que són elevats per la gran crítica internacional com són Numathia i Pintia, de grups tant importants com Moët-Henessy i Vega Sicilia! Un vi que sempre us deixarà bé, ja sigui per regalar cara Nadal o per escalfar els primers dies de fred d’aquest novembre!

Speak Your Mind

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Política de cookies

Utilizamos cookies propias y de terceros, para realizar el análisis de la navegación de los usuarios. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies