CASTELLROIG XAREL·LO 2008

Un vi de terrer
D.O.: PENEDÈS
Varietat: Xarel·lo
BODEGA: SABATÉ I COCA
PREU: 7.60
GRAUS ALCOHÒLICS: 12.5%
ESTRELLES: 3
El xarel·lo (també conegut com pansa blanca, pansal i cartoixà) s’alça com la varietat més típica del Penedès i entorn d’ella s’està forjant l’avantguarda dels seus vins blancs. És una de les varietats més plantades perquè és part de la base del cava (junt al macabeu i la parellada). Quan s’elabora per vi tranquil d’alta gama es canvia la filosofia. No es pot fer un bon vi sense un raïm excel·lent, apostant sempre per la qualitat i no per la quantitat. Per això, es necessita que el terreny pugui expressar-se de la millor manera a través de la viticultura. Igual que a França la qualitat es mesura en “crus” (o extensions delimitades de terrenys molt especials) a casa nostre, s’ anomena “vi de terrer”. Aquest està dotat de les característiques pròpies i especials del sol, la altitud i el seu microclima com la insolació, el vent i l’altitud . És una mena de menció especial dins la D.O. Penedès. Com a resultat tenim aquest vi tant brillant amb reflexos verdosos amb un nas de fruita més aviat madura. El préssec en almívar i la compota contrasten amb el toc mineral que li aporta volum. El lleu record de la dolçor del raïm s’equilibra amb l’acidesa i dóna joc a múltiples maridatges: ¿i per què no una carn blanca? És un vi amb prou personalitat per acompanyar un pollastre amb una salsa agredolça.
La bodega Sabaté i Coca, amb els seus caves i vins de collita pròpia, és un dels artífex d’aquesta revolució del Penedès per buscar-ne l’essència. El resultat: un vi identificatiu del territori amb la personalitat pròpia del celler.

Speak Your Mind

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Política de cookies

Utilizamos cookies propias y de terceros, para realizar el análisis de la navegación de los usuarios. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies