COM LLEGIR LES ETIQUETES?

a) coses obligatòries:
– Especificar la denominació: pot anar del més general “Vi de taula”, Vi del país (amb raïms del país) o VCPRD (Vi de qualitat produït en una regió determinada) que serien els Vins de la terra i les D.O. (Denominació D’origen). Hi ha D.O. Qualificada per Rioja i Priorat.
– Grau alcohòlic
– la capacitat
– número de lot
– Num. O raó social
– Conté sulfurós (sulfitos) (però no especifica a on a d’anar) feta la llei (Novembre 2005)… perquè hi ha gent que en pot ser al•lèrgica. Tots ho porten perquè amb el sofre ens assegurem que el vi no torni a refermentar.

b) Nocions Facultatives
– Verema seleccionada
– Varietat (si té un 85 % ja es pot posar com monovarietal)
– La marca
– Informació elaboració (maceració carbònica, mètode tradicional)
– Anyada
– Tipus d’envelliment (reserva 6 mesos, reserva 3 anys i gran reserva 5)
– Viticultura ecològica, etc.

Speak Your Mind

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Política de cookies

Utilizamos cookies propias y de terceros, para realizar el análisis de la navegación de los usuarios. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies