BRISA TARRAGONINA DEL SEGON SOPAR DE L’ ACS

L’ Homenatge que ens ha fet la gent de Tarragona, diumenge a la nit, ens va permetre gaudir de l’ harmonia de la cuina de paisatge amb el vi de la terra juntament de les emotives xerrades entre companys.
Els restaurants Bresca, Can Bosch, Can Callau, Can Gatell, Miquel, Montserrat de Diego es van esforçar per fer del Segon sopar de l’ Associació Catalana de Sumillers, una nit  plena de la mediterraneïtat, com si és tractés d’ un simposi romà. Tots treballaren plegats i no es digué quin plat havia estat elaborat per cadascun, restant protagonisme als noms particulars i potenciant el turisme gastronòmic de la regió.
La simbiosi solidaria envers el vi d’aquest restauradors es va veure colpida amb els postres de l’ Escola d’ Hosteleria de Cambrils. I és a Cambrils, el seu ajuntament i al seu art gastronòmic i vinícola als que hem d’ agrair l’harmonia de la cuina que va donar candor a la vetllada i la convertiren en  màgica.

Començant brindant amb cava, la província amb més Denominacions d’ Origen, presumí dels seus vins més espectaculars, com són (entre d’ altres) el Gran Muralles de la Conca de Barberà o la Finca Dofí del Priorat. Ens descobrí vins blancs que donaran molt a parlar, com el Clos Maria de la D.O. Montsant o l’Edataria de Montsant, per la seva originalitat i qualitat. La Garnatxa Solera 1926 ens transportava al passat, a la tradició de la terra de Tarragona; a com el vi ha canviat i cada cop als professionals ens dona més satisfaccions. Amb el sabor del ranci es recordava la superació de la viticultura tarraconense fins arribar a tenir l’única D.O.  Qualificada i a seguir lluitant per crear aquesta cultura del vi que tots adorem.
En Toni Bru, que jugava a casa, va ser el màxim culpable de que tot sortís així de bé. Ens va transmetre amb l’ entusiasme que havia preparat el sopar tota una vida dedicada al vi com bon prioratí i amant de la seva terra.

Jordi Bort, el nostre president a Catalunya, no pogué assistir aquest festival de sensacions per causa d’ una grip, pitjor enemic pel nas de sumiller en aquesta època. En el seu lloc, el president de Girona i amfitrió del mític primer sopar, va subratllar la fidelitat  dels socis que portaven més de deu anys fent pinya en la nostra associació. En “Pitu” (que és a la fi com tots el coneixem) va explicar amb tota la il·lusió que el caracteritza, el Campionat Mundial dels  Sumillers 2007, recordant que tots nosaltres, junt amb l’ administració, la cuina, els participants estrangers, hem de crear un equip per fer de Barcelona una seu mereixedora de tal honor.
Podríem explicar moltes coses més sobre el sopar que ha commemorat el 15è ANIVERSARI DE L’ACS dins del marc de l’ any de la gastronomia, una oportunitat única de sentir l’ essència de Tarragona, de l’ olor del vi, d’ una cuina acurada, de la companyia de professionals i amics… Si en voleu saber més us animem a viure’l l’ any que ve per continuar brindant pels nostres èxits i creant nous llaços personals entre nosaltres. L’ ACS està formada per quatre províncies i és just que cada any rotem el sopar. El desplaçament en autocar és part de l’encant de la trobada i hem de recordar que els nostres amics lleidatans arribaren a fer 300 quilòmetres per sopar tots junts. Gràcies a tots per a ser-hi.

Speak Your Mind

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Política de cookies

Utilizamos cookies propias y de terceros, para realizar el análisis de la navegación de los usuarios. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies